Team
Bij huisartsenpraktijk De Vlieter werkt een team van huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen samen om u de beste zorg te geven.
U kunt naar beneden scrollen, tot onder de foto’s, voor meer informatie over de medewerkers.
Wij stellen ons graag aan u voor:
Yvonne van Melick
Huisarts - Praktijkhouder
Beschikbare dagen:
MaDiDoVrDrs. van Melick werkt sinds 2008 bij De Vlieter. Sinds 2014 is zij praktijkhouder. Daarnaast is
Yvon Roeleveld
Huisarts
Beschikbare dagen:
WoDokter Yvon Roeleveld is vaste waarnemer in onze praktijk.
Zij is werkzaam op de woensdag. Daarnaast
Fleur Schrijer
Huisarts
Beschikbare dagen:
MaWoDoFleur Schrijer is vaste waarnemer in onze praktijk.
Zij werkt op de maandag, woensdag en donderdag.
Désiré Drenthe
Doktersassistente
Beschikbare dagen:
DiWoDoVrAanwezig: dinsdag, woensdag, donderdagochtend en vrijdagochtend.
Marion Slakhorst
Doktersassistente en Spreekuurondersteuner
Beschikbare dagen:
MaDiDoVrAanwezig: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend.
Naast haar taken als doktersassistente richt zij zich op het
Miriam Rutten
Praktijkverpleegkundige Diabetes, COPD en CVRM
Beschikbare dagen:
DoOnze praktijkverpleegkundige Miriam Rutten doet zelfstandig spreekuur voor (leefstijl)begeleiding van mensen met hoge bloeddruk, hoog cholesterol,
Marchien van Dijk
Praktijkverpleegkundige Ouderenzorg
Beschikbare dagen:
MaDiDoVrBIG-nummer 09043532630
Aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Haar taken richten zich met name op het
Herma van den Heuvel
Praktijkverpleegkundige Ouderenzorg
Beschikbare dagen:
DoHerma vindt het een uitdaging om met ouderen te werken en ze ziet er naar uit
Caroline Brand
Praktijkondersteuner GGZ volwassenen
Beschikbare dagen:
WoDoVrCaroline Brand is psycholoog en werkt sinds 2016 in Het Foort als POH-GGZ voor alle huisartspraktijken.
Alberdien Polinder
Praktijkondersteuner GGZ volwassenen
Beschikbare dagen:
MaVrAlberdien Polinder heeft veel ervaring vanuit diverse functies als maatschappelijk werker en heeft daarnaast de POH-GGZ
Elmira Karels
Praktijkondersteuner GGZ volwassenen
Beschikbare dagen:
DiDoElmira Karels is psycholoog en heeft in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2014 werkt zij als
Pim Schutte
Praktijkondersteuner GGZ jeugd
Beschikbare dagen:
DiPim Schutte is GZ-psycholoog en werkt sinds januari 2023 in Het Foort als Specialistische Ondersteuner Jeugd
Huisartsen
Drs. van Melick werkt sinds 2008 bij De Vlieter. Sinds 2014 is zij praktijkhouder. Daarnaast is drs. van Melick als huisartsopleider verbonden aan het UMC Utrecht. In die rol begeleidt zij een afgestudeerd arts die zich verder specialiseert tot huisarts. Haar werkdagen bij de Vlieter zijn maandag, dinsdag en vrijdag.
Drs. Roeleveld werkt sinds september 2022 als waarnemend huisarts bij De Vlieter. Sinds het afronden van de huisartsenopleiding in 2018 heeft zij in diverse huisartsenpraktijken gewerkt. Als basisarts, voorafgaand aan de huisartsenopleiding, heeft zij op de Spoedeisende Hulp, bij Kindergeneeskunde en in de Psychiatrie gewerkt. Haar vaste werkdagen zijn woensdag en donderdag. Daarnaast kunt u haar soms ook op een andere dag treffen.
Drs. Schrijer is vaste waarnemer en werkt sinds oktober 2024 in onze praktijk. In 2017 is zij in Leiden afgestudeerd als huisarts. Voor haar opleiding tot huisarts heeft zij bij Kindergeneeskunde gewerkt. Naast huisarts is ze ook huisarts opleider; in die rol begeleidt zij een afgestudeerd arts die zich verder specialiseert tot huisarts. Zij werkt op de maandag, woensdag en donderdag.
Assistentes
Ons vaste team van assistentes bestaat uit Désiré, Marion, Astrid en Monica. De assistentes zorgen ervoor dat de organisatie van de praktijk zo goed mogelijk loopt. Zij staat u als eerste te woord aan de telefoon en aan de balie. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het terugbelspreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. Ook kan ze u veel adviezen geven aangaande uw ziektebeeld. Daarnaast hebben zij een dagelijks eigen spreekuur voor bijvoorbeeld het uitspuiten van oren, het maken van uitstrijkjes, wonden verbinden, injecties geven etc. Meer informatie over hun spreekuur vindt u onder het kopje ‘Afspraken’.
Praktijkverpleegkundigen
De praktijkverpleegkundigen werken onder verantwoordelijkheid en supervisie van de huisarts. Behandeling en begeleiding vindt plaats na verwijzing van de huisarts. Zij zijn bevoegd om zelfstandig te beslissen en te werken.
Onze praktijkverpleegkundige Miriam Rutten doet zelfstandig spreekuur voor (leefstijl)begeleiding van mensen met hoge bloeddruk, hoog cholesterol, suikerziekte (Diabetes Mellitus), astma en COPD. Ook voert zij verscheidene tests en onderzoeken uit, zoals een longfunctiemeting. Miriam werkt op donderdag bij De Vlieter.
Assistente Marion doet ook zelfstandige spreekuren voor leefstijladvies en begeleidt mensen met het stoppen met roken. Zij wordt begeleid door praktijkverpleegkundige Miriam Rutten. Voor begeleiding bij het stoppen met roken heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt hiervoor direct een afspraak maken via de assistente. Vraag wel even bij uw verzekering na wat de vergoeding is.
Onze praktijkverpleegkundige Marchien van Dijk heeft ouderenzorg in haar takenpakket. Het doel hiervan is om alle kwetsbare ouderen binnen de praktijk in kaart te brengen en de juiste zorg te geven en/of te organiseren. Zij kan bij vragen over het geheugen een geheugentest afnemen (MMSE en MOCA) en samen met de patiënt en familie passende zorg en ondersteuning aanbieden. Zij geeft voorlichting en is op de hoogte van wat er allemaal voor aanbod is in het sociale en medische domein voor ouderen in de regio. Daarvoor heeft zij korte lijnen met andere hulpverleners zoals de thuiszorg, ‘casemanagers dementie’ en de gemeente. Daarnaast is Marchien een ervaren verpleegkundige op het gebied van wondzorg.
Vanaf 1 september start Herma van den Heuvel als Praktijkverpleegkundige voor de ouderen in alle huisartsenpraktijken van Scherpenzeel. Zij gaat Marchien assisteren en tegelijkertijd de HBO opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn volgen. Het doel van deze opleiding is de kwaliteit van de zorg rondom de ouderen te verbeteren. Herma zal nauw samenwerken met Marchien. In 2007 heeft Herma de opleiding HBO-Verpleegkunde afgerond aan de Christelijke Hogeschool in Ede (CHE) en sinds 2008 was zij wijkverpleegkundige in Scherpenzeel.
Praktijkondersteuners GGZ
De praktijkondersteuners GGZ (POH-GGZ) Caroline Brand, Alberdien Polinder en Elmira Karels ondersteunen de huisartsen bij het begeleiden van volwassenen met psychische klachten en psychosociale problemen. Voor jeugd tot 18 jaar is Pim Schutte de praktijkondersteuner GGZ. Begeleiding door de POH-GGZ vindt plaats na verwijzing van de huisarts.
Caroline Brand is psycholoog en werkt sinds 2016 in Het Foort als POH-GGZ voor alle huisartspraktijken. Ze biedt een luisterend oor en denkt graag met u mee. Samen met u werkt ze aan uw herstel, zodat u daarna zelf weer verder kan. Caroline is aanwezig op woensdag, donderdag en vrijdag.
Alberdien Polinder heeft veel ervaring vanuit diverse functies als maatschappelijk werker en heeft daarnaast de POH-GGZ opleiding afgerond. Zij werkt sinds 2020 voor alle huisartspraktijken in Het Foort. Haar werkdagen zijn maandag en vrijdag.
Elmira Karels is psycholoog en heeft in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2014 werkt zij als POH-GGZ in de huisartsenpraktijken in Scherpenzeel. In haar werk vindt zij het belangrijk dat u de ruimte krijgt uw verhaal te vertellen en waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Zij biedt vervolgens passende begeleiding en ondersteuning.
Voor kinderen tot 18 jaar is Pim Schutte werkzaam in onze praktijk. Hij is GZ-psycholoog en werkt voor alle huisartspraktijken in Scherpenzeel als SOJ-GGZ, Specialistische Ondersteuner Jeugd. Hij helpt de huisartsen met de diagnostiek en de verwijsmogelijkheden voor kinderen met psychische klachten. Daarnaast is Pim werkzaam bij Karakter (academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie), polikliniek neurobiologische ontwikkelingsstoornissen (ASS/ADHD). Pim kan snel meekijken en advies en consultatie geven, screening of zelf een korte behandeling opstarten. Met als doel dat het kind/de jeugdige in de eigen omgeving geholpen en, indien nodig, doorverwezen wordt. Hulp op de juiste plek is het motto van de SOJ (zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig).